Toekomstige tentoonstellingenGam Bodenhausen

Solotentoonstelling

vanaf 2 maart 2019


Studio Seine presenteert een solotentoonstelling met tekeningen van Gam Bodenhausen in maart en april 2019. Bodenhausen ontving van het Mondriaan fonds een werkbijdrage bewezen talent en zal vanaf de Rotterdamse Museumnacht 2019 haar werk tentoonstellen in Studio Seine.


Gam Bodenhausen, 2018 © Alle rechten voorbehouden“Het is goed en aangenaam dwalen in de tekeningen van Gam Bodenhausen. Lijnen volgend in haar werk ‘passeer’ je gecomprimeerde verzamelingen van lineair opgebouwde clusters, als ‘aandachtspunten’ die je verder voeren naar iets opener gebieden, waar een herkenbaar element je soms confronteert met de werkelijkheid en dat je nog meer verbaast op de reis door de tekening. Structuren, arceringen, vormen en figuraties houden je blik scherp. Want wat doet dat hoofd daar? Wat die takken en dat dier? Waarom die subtiele aandacht voor dat blad? Waarom wil ik verder doordringen in onbekende gebieden, wat kan ik verwachten en moet ik wel iets verwachten in dit fabelachtige labyrint van lijnen? (...) Hoewel veel tekeningen van Gam Bodenhausen spontaan lijken te zijn ontstaan, deels door waarneming van haar omgeving, deels door een rijke fantasie en vooral durf om een tekening te laten ‘ontsporen’, is er altijd ook weer de hand van de meester die in de goede richting stuurt, die ook laat zien, in het totaal van haar oeuvre tot nu toe, dat zij conclusies trekt. In nieuw werk wel refereert aan eerdere tekeningen, maar dat zij toch weer laat zien dat ze verder kan en moet en nieuwe wegen wil vinden.”


Tekst: Arno Kramer

 

De opening

Op zaterdag 2 maart 2019 vindt de opening van de tentoonstelling plaats, tijdens de Rotterdamse Museumnacht 2019, tussen 20.00 - 1.00 uur. Neem alvast een kijkje op de website: www.gambodenhausen.nl