Huidige tentoonstelling


Celine van den Boorn

Solotentoonstelling

3 maart t/m 15 april 2018


Studio Seine presenteert een solotentoonstelling met werk van Celine van den Boorn van 3 maart tot en met 15 april 2018. Op zondag 11 maart 2018 vindt de opening plaats van de tentoonstelling tussen 13.00 - 15.00 uur.


In haar werk creëert Celine van den Boorn nieuwe versies van gefotografeerde landschappen door de hierin voorkomende mensen, in de rol van vluchteling, recreant of militair, weg te schilderen. Beelden van tegengestelde samenkomsten van mens en natuur lijken inwisselbaar als het onderwerp verdwijnt en het neutrale landschap naar voren komt. De ingreep is nog altijd zichtbaar; matte geschilderde silhouetten op een glanzende foto, een losse schoen of arm in een verder desolaat landschap. Het terugdringen van de aanwezigheid van de mens in het landschap levert nieuwe beelden op die een meer ideale wereld suggereren. Maar dat er iets wringt, dat iets niet klopt in het beeld, veroorzaakt spanning tussen de schijnbaar ongerepte natuur en de nog zichtbare sporen van menselijke aanwezigheid.


Celine van den Boorn, Observation, 2017 © Alle rechten voorbehoudenOpening

Op zondag 11 maart 2018 vindt de opening plaats van de tentoonstelling tussen 13.00 - 15.00 uur. Hierbij is de kunstenares aanwezig en zal zij haar werk nader toelichten. Meer informatie over het werk van Celine van den Boorn kunt u lezen via: www.celinevandenboorn.com.Celine van den Boorn, Afghan Special Forces in action #2, 2014

© Alle rechten voorbehoudenRotterdamse Museumnacht

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht, op zaterdag 3 maart 2018, kunt u de tentoonstelling van Celine van den Boorn bezoeken tussen 20.00 - 1.00 uur. Daarnaast wordt een presentatie gehouden door de makers van REALmag #5, een zichzelf ontdekkend magazine over identiteit, kunst en wetenschap.Programma Museumnacht in Studio Seine:

20.00 - 20.30 uur: Inloop

21.00 - 22.00 uur: Lezing REALmag #5 ‘De Bijbel van Godefrida’

22.00 - 1.00 uur: Bezichtiging tentoonstelling Celine van den Boorn


Neem alvast een kijkje op de websites: www.realmag.nl  &  www.museumnacht010.nl

Meer informatie over het werk van Celine van den Boorn: www.celinevandenboorn.com  
REALmag #5 ‘De bijbel van Godefrida’

Een telg van het geslacht Van der Heim, afkomstig uit de stad Hamm in Noord-Duitsland, zocht in de zeventiende eeuw zijn heil in Nederland. Ruim drie eeuwen later belandt er per toeval een onooglijke bijbel, voorzien van een plastic formicakaftje met houtmotief, op het adres van een van onze redactieleden. In het boekje een handgeschreven notitie van Godefrida van der Heim; een van de laatste nazaten van deze stam.


De redactie van REALmag besluit het spoor terug te volgen en stuit op een geschiedenis van dwaalgasten en gelukszoekers. Tijdens de museumnacht zullen we jullie meenemen op onze zoektocht en vertellen we over de ontdekkingen die we gedaan hebben.