Arjan Janssen & Carolina Koster

Deemstering

19 mei t/m 16 juli 2017Studio Seine presenteert Deemstering, een duotentoonstelling van Carolina Koster en Arjan Janssen van 19 mei tot en met 16 juli 2017 waarbij schemering centraal staat.


Deemstering

Vallende duisternis. Schemering. Een overgangsgebied tussen licht en donker. Melancholie. Het sluimerende bewustzijn van een nakend afscheid. Dit zijn wat aftastende overwegingen om de tentoonstelling van Carolina Koster en Arjan Janssen in Studio Seine te kenmerken.


Wat is de insteek als twee kunstenaars elkaar ontmoeten in een tentoonstelling? Hoe ga je dit avontuur aan? Deze twee kunstenaars zien hun samenwerking als een gezamenlijk kunstwerk. De interactie tussen de werken heeft zijn eigen dynamiek. Die is onvoorspelbaar en moet je volgen in plaats van sturen. De grootste meerwaarde aan een ontmoeting als deze is dat er nieuwe perspectieven getoond worden. Onverwachte combinaties geven de afzonderlijke werken een veranderde, nieuwe glans. Zodat je met schone ogen weer buiten staat.


Hoe langer je werkt, hoe meer je beseft dat je zelf allesbehalve weet wat je doet. Dat is pure rijkdom. Durven erop te vertrouwen dat wat er gebeurt waardevol is. Durven jezelf over te geven. Deemstering is een tentoonstelling die dit laat zien. Kunstwerken van zwart tot wit en alles daartussenin. Donker van toon maar lichtvoetig in zijn uitwerking. Louterend voor eenieder die de prachtige ernst van het leven aanvaardt.


De opening

Op vrijdagavond 19 mei vindt de opening van de tentoonstelling Deemstering plaats tussen 19.00 - 21.00 uur. Neem alvast een kijkje op de website van beide kunstenaars: www.carolinakoster.com & www.arjanjanssen.nl

Poetry International Festival

In de 6e Poetry + Art Gallery Tour presenteert het Poetry International Festival samen met Rotterdamse galeries en kunstinstellingen een tour langs kunstwerken op het snijvlak van poëzie en beeldende kunst. Kris kras door Rotterdam, ga je op zoek naar talige installaties, schilderijen, illustraties en taalexperimenten van gerenommeerde kunstenaars en aanstormend talent. Op de locaties worden de exposities afgewisseld met dichterslezingen en performances.


Gratis Guided Tours: 31 mei - 3 juni 13.30 - 16.00

Vanaf het Ro Theater vertrekken elke festivaldag  om 13.30 uur gratis Guided Tours. Onder leiding van een gids en indien nodig voorzien van een leenfiets vind je eenvoudig en snel je weg naar de galeries langs een van de vier routes. Kies je route en stap op!


De tentoonstelling Deemstering is onderdeel van de Poetry + Art Gallery Tour door Rotterdam Centrum/Delfshaven. Meer informatie en reserveren via; www.poetryinternational.nl  


Voordracht Margarida Vale de Gato

Op zaterdag 3 juni zal Margarida Vale de Gato een voordracht houden in Studio Seine tijdens de tentoonstelling Deemstering. De poëzie van Margarida Vale de Gato [Portugal, 1973] kent uiteenlopende vormen en zij maakt als dichter gebruik van verscheidene poëtische middelen. Karakteristiek voor haar werk zijn bijvoorbeeld het minimale gebruik van interpunctie en de grote variatie in ritme en klankeffecten. Daarnaast bevatten haar gedichten veel citaten en zo schuilen er onder een schijnbare lichtheid en eenvoud altijd meerdere betekenislagen. Veel gedichten kennen hiernaast een zekere intimiteit, zo dragen alle gedichten in haar meest recente bundel Lançamento (2016) als titel een voornaam. Vale de Gato is behalve dichter ook vertaler van Engelse en Franse literatuur. Meer informatie over Vale de Gato leest u via deze link.