Huidige tentoonstelling


Damian Kapojos

The Way of the Warrior

3 november t/m 10 december 2017


Studio Seine presenteert The Way of the Warrior, een solotentoonstelling van Damian Kapojos van 3 november tot en met 10 december 2017 waarbij innerlijke strijd centraal staat.


Damian Kapojos © Alle rechten voorbehouden


The Way of the Warrior

In colour and prayer


Damian Kapojos heeft een paar grote helden, verspreid over meerdere eeuwen en disciplines: de beeldhouwers Auguste Rodin, Gianlorenzo Bernini en Matthew Monahan, de schilder Willem de Kooning en de danser Vaslav Nijinsky. De emotie, heftigheid en sensualiteit in hun werk inspireren Kapojos bij het maken van zijn keramische beelden en bij het samenbrengen van alle elementen die hij in zijn werk wil combineren en zelfs wil uitvechten. Innerlijke, culturele en maatschappelijke conflicten, de combinatie van westerse invloeden met zijn Indonesische roots, tegenstellingen als yin en yang, zachtaardigheid en geweld, goed en kwaad. Al deze contrasten laat Kapojos bijna letterlijk los op de klei. Uit zijn beelden spreken herkenning van schizofrenie, alsmede angst en fascinatie voor waanzin in het algemeen. Het maken van een beeld ziet hij als een gevecht, een dans, een liefdesdaad, een gebed, waarbij hij het materiaal in de juiste vorm duwt en trekt. Daarbij spelen ook zijn andere talenten een rol, de dans en de gevechtskunst. Kapojos is bezig een vorm te ontwikkelen waarin hij al deze disciplines ook kan combineren in de presentatie van zijn werk. Zo ontwikkelt hij momenteel een tentoonstelling waarbij zijn beelden samengaan met choreografieën en performances.


De opening


Op vrijdag 3 november 2017 vindt de feestelijke opening van de tentoonstelling The way of the warrior plaats tussen 20.00 - 21.30 uur. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Damian Kapojos.