Huidige tentoonstellingThe Nature of Things

Groepstentoonstelling

6 september t/m 10 november 2019


Studio Seine presenteert The Nature of Things, een groepstentoonstelling van gastcuratoren Nathalie Duivenvoorden en Jessica Skowroneck, met werk van Nathalie Duivenvoorden, Frans van Lent, Jessica Skowroneck, Hugo Tieleman en Marjolein Witte, van 6 september tot en met 10 november 2019. Op vrijdag 6 september vindt de feestelijke opening van de tentoonstelling plaats tussen 20.00 - 22.00 uur.Foto Marjolein Witte © Alle rechten voorbehouden


The Nature of Things
The Nature of Things is een initiatief van gastcuratoren Nathalie Duivenvoorden en Jessica Skowroneck. Zij ontdekten een gedeelde interesse in elkaars werk en dat van Frans van Lent, Hugo Tieleman en Marjolein Witte, wat uitmondde in een multidisciplinaire samenwerking.

Het begrip 'natuur' in de titel The Nature of Things (de natuur der dingen) verwijst naar de aard van de essentie, de oorsprong, het aangeborene en het onaangetaste. Men hecht een grote waarde aan oorspronkelijkheid en de ongerepte natuur, en tegelijkertijd heeft de mensheid een enorme invloed op het natuurlijke landschap. Dit soort tegenstellingen roept bepaalde vragen op ten aanzien van de positie die wij als mens innemen ten opzichte van onszelf en de wereld om ons heen.

Vanuit ecologisch perspectief kunnen we beredeneren dat we in het antropoceen zijn aangeland: Het tijdperk waarin de mensheid het klimaat en het landschap onherroepelijk beïnvloedt. De vragen die dit oproept zijn belangrijker dan ooit. The Nature of Things sluit beeldend aan op een van de meest urgente maatschappelijke debatten van dit moment.

Deelnemende kunstenaars

Nathalie Duivenvoorden / Frans van Lent / Jessica Skowroneck / Hugo Tieleman / Marjolein Witte


De opening

Op vrijdag 6 september vindt de feestelijke opening van de tentoonstelling plaats tussen 20.00 - 22.00 uur.


Meer informatie

Over de deelnemende kunstenaars kunt u meer informatie lezen op hun websites:

Nathalie Duivenvoorden

Frans van Lent

Jessica Skowroneck

Hugo Tieleman

Marjolein Witte


Graag opgelet: Op zaterdag 2 november is Studio Seine gesloten i.v.m. een besloten event.