Huidige tentoonstellingPeter de Krom

Hoek van Holland

11 mei - 7 juli 2019


Studio Seine presenteert een solotentoonstelling met fotografie van Peter de Krom van 11 mei tot en met 7 juli 2019. De Krom ontving de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds en werd herhaaldelijk onderscheiden met de Zilveren Camera. Studio Seine zal werk tentoonstellen van de series Scootrangers, Hoek van Holland en Schatgraven.


Foto Peter de Krom © Alle rechten voorbehouden


Hoek van Holland

Voor het maken van vrij werk verhuisde De Krom in 2010 voor vijf jaar terug naar Hoek van Holland. Een eigenaardig dorp dat ligt vastgepind tussen het Westland en de Europoort. Het is een plaats die hij nooit heeft begrepen, ook al woonde hij er eerder al 25 jaar. Hoek van Holland is erg vergankelijk en lijkt soms te verkeren in een heuse identiteitscrisis. De bewoners voelen zich er vrij maar zoeken tegelijk naar houvast. Er heerst een ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit. Alleen hoe meer men dat nastreeft, hoe gekker het soms lijkt te worden.


Scootrangers

De 'Scootrangers Maassluis' zijn een club van 15 scootmobielrijders in de leeftijd van 49 tot 93 jaar. Het oudste lid, Bertus is tevens ook de enige man in het gezelschap. De club onderneemt regelmatig uitstapjes naar de meest uiteenlopende bestemmingen, waaronder één keer per jaar een vakantieadres ergens in Nederland. Iedere rit heeft een maximale lengte van 40 k.m. en een topsnelheid van 12 k.m. per uur.


Schatgraven

Wedstrijden schatgraven vonden in de jaren '50 en '60 wel vaker plaats in Nederland. Een groot gemis in het financiële klimaat van een economische crisis vond De Krom. Daarom besloot hij tijdens het hoogtepunt van de afgelopen crisis in 2012 er zelf één te organiseren. Op 20 mei begroef hij 1000 euromunten in een schatkist op het strand van Hoek van Holland. Vervolgens kwamen hier 150 mensen gratis en met de hand naar graven. De serie bestaat uit tien beelden van het graafproces welke op een formaat van 160 x 120 cm. als unica worden verkocht.


De opening

Op zaterdag 11 mei 2019 vindt de opening van de tentoonstelling plaats tussen 20.00 - 22.00 uur. Tijdens de opening zal De Krom zijn documentaire uit de serie Stokstaartjes nader toelichten. Meer informatie over Peter de Krom kunt u lezen op www.peterdekrom.com